Abdullahiyan: Teröristler ve siyonistler bölge gelişmelerinin esas kaybedenleridirler

  • 02 Ağustos 2018
  • 1.245 kez görüntülendi.
Abdullahiyan: Teröristler ve siyonistler bölge gelişmelerinin esas kaybedenleridirler

İran İslami Şura Meclis Başkanı’nın Uluslararası İşler Özel Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, teröristler ve siyonistlerin bölge gelişmelerinin esas kaybedenleri olduklarını söyledi.

Meclis Haber Ajansı’na göre, bazı Suriyeli yetkililerle görüşen Emir Abdullahiyan, “Suriye ordusu, halkı ve liderlerinin Suriye’yi teröristlerden ve onların cinayetlerinden kurtardıklarını ve Suriye ordusunun teröristler karşısındaki zaferinin bölgenin istikrar ve güvenliğine katkı sağladığını” söyledi.

İran’ın Suriye güvenliğini kendi güvenliği gibi gördüğünü ifade eden Emir Abdullahiyan, İran’ın Suriye’nin yanında yer almaya devam edeceğini söyledi.

Emir Abdullahiyan, Suriye ve İran arasında dini, kültürel ve sosyal ortaklıkların terörizmin bölgede gelişmesine engel olduğunu söyledi.

Suriye heyeti temsilcileri de görüşmede Suriye ve Lübnan’daki direniş cephesinin zaferlerinin İran devleti ve milletinin destekleri ile mümkün olduğunu vurguladılar ve İran’ın terörle mücadelede Suriye halkı ve devletine verdiği desteğe teşekkür ederek İran İslam inkılabı rehberinin Suriye halkına yardım ve terörizmle ile mücadeledeki doğru ve stratejik bakışını hiç bir zaman unutmayacaklarını ve ”Lübnan ve Suriye’de direniş mihverinin zafere ermesinin, İran’ın desteklerine borçlu” olduğunu belirttiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.