Açlık grevindeki Filistinli esirler belirsiz yere intikal ettirildi

  • 05 Mayıs 2017
  • 1.122 kez görüntülendi.
Açlık grevindeki Filistinli esirler belirsiz yere intikal ettirildi

Terör rejimi İsrail cezaevlerinde açlık grevine giden Filistinli esirlerin, cezalandırılmak amacıyla belirsiz yere nakledildiği bildirildi.

Rusya el’Yovm haber kanalına göre,  Özgürlük ve Onur grevi enformasyon komitesi yaptığı açıklamada, dün Askalan cezaevinden  çok sayıda esirin ‘el’Nakab’ cezaevine nakledildiğini bildirdi.

Filistinli esirler ve özgür esirler işleri şurası başkanı İsa Karakai, terör rejimi İsrailli yetkililerin haksız bir şekilde, zulüm ve zorbalıkla Filistinli esirlerin açlık grevini sonlandırmaya çalıştığını bildirdi.

Karakai, şu andaki açlık grevi eyleminin 2012’den bu yana gerçekleştirilen en büyük eylem olduğunu söyledi. 2012’deki açlık grevi 28 gün sürmüştü.

Bu arada işgal rejiminin zindanlarındaki esirlerin seslerini dünyaya duyurmaya çalışan Filistin Enformasyon Merkezi’nin Gazze’deki ekibi esirlerin Özgürlük ve Onur Grevi’ne destek amacıyla “su ve tuz etkinliği” adıyla bir dayanışma etkinliği düzenledi.
Dün (4 Mayıs Perşembe) açlık grevinin on sekizinci günü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe Filistin Enformasyon Merkezi’nin Gazze’deki merkezinde çalışan bütün ekip katıldı. Etkinliğe katılan elemanlar, açlık grevindeki esirleri temsilen sembolik olarak tuzlu su içti. Bu arada direnişçilerin davalarını dile getiren dövizler kullandı ve açıklamalar yaptılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.