Ahrar’uÅŸ Åžam ateÅŸkese baÄŸlı kalmıyor

  • 12 Eylül 2016
  • 1.152 kez görüntülendi.
Ahrar’uÅŸ Åžam ateÅŸkese baÄŸlı kalmıyor

Suriye’de faaliyet gösteren terör örgütlerinden Ahrar’uÅŸ Åžam’ın ateÅŸkese baÄŸlı kalmadığı bildirildi.

Lübnan el’Ahd sitesine göre,  örgütün sözcüsü Ebu Yusuf el’Muhacir yaptığı açıklamada,  ateÅŸkese baÄŸlı kalmayacaklarını belirterek bu ateÅŸkesin kendilerini baÄŸlamadığını bildirdi ve ‘Bu ateÅŸkes anlaÅŸması Rusya ve Amerika arasında yapılmıştır ve bu anlaÅŸmanın bizim için bir meÅŸruiyeti yoktur’ dedi.

Öte yandan dış güçlerin Suriye’yi devlet ve halk olarak hedef almada maÅŸa olarak kullandıkları teröre karşı operasyonlarında Suriye ordu birliklerinin dün bu çeteleri yine sayı ve araçlarıyla ciddi kayıplara uÄŸrattığı bildirildi. Dera’da askeri kaynak SANA’ya açıklamasında ordu birliklerinin Dera’da ırkçı Ä°srail’den destek ve komuta alan Nusra Cephesi ve çatısı altındaki teröristlere operasyonları kapsamında Dera Beled’in birçok bölgesinde mevki ve hareketlenmelerini imha ettiklerini kaydetti.

Günün ilerleyen saatlerinde ise askeri kaynak ordu birliklerimizin Dera kırsalının doğusunda yer alan Doğu Mleyha’nın doğusunda IŞİD’e ait çalıntı petrol yüklü bir tankeri ona eşlik eden teröristlerle birlikte imha ettiklerini aktardı.

Homs’ta ise askeri kaynak hava güçlerinin il kırsalının doğusu Tedmur’un güneyi, Erak ve Suhna bölgelerinde IŞİD’in mevki ve karargahlarını imha ettiklerini aktardı.

Kunaytra kırsalında İsrail’in destek ve yönlendirmeleriyle faaliyet gösteren Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesine yönelik operasyonlara ilişkin SANA’ya açıklama yapan askeri kaynak; ordu birliklerinin il kırsalının kuzeyinde Emel Mezraları civarının yanı sıra Hadar Beldesinin güneyi Tel Hamriye ekseninde İsrail çeteleri radikal teröristleri yoğun ateşe tuttuklarını belirtti.

Öte yandan askeri kaynak hava güçlerinin  Hama kırsalının kuzeyinde Mean Bölgesinin doğusu ve kuzeyinde, Suran’ın batısı ve güneyi, Meardes’in kuzeyi ve batısı, Tıybat el İmam, Morik, Helfaya, Latamina ve Kefar Zeyta bölgelerinde dış güçlerin edat olarak kullandıkları teröristlerin çok sayıda karargahı ve onlarca aracını muhtevalarıyla imha ettiklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.