Al-i Halife güçleri, Bahreyn’in muhtelif noktalarına saldırdı

  • 05 Aralık 2017
  • 1.038 kez görüntülendi.
Al-i Halife güçleri, Bahreyn’in muhtelif noktalarına saldırdı

Bahreyn güvenlik güçleri dün sabahtan itibaren ülkenin muhtelif noktalarına yoğun şekilde yeniden saldırı düzenlemeye ve keyfi tutuklamalara başladı.

İRİB Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Bahreyn güvenlik güçleri, ülkenin Buri, Ali, Deyir, Kerbabad, Aker ve Himle gibi bölgelerine saldırdı.

Bahreynli yerel kaynaklar da sosyal paylaşım ağları üzerinden, güvenlik güçlerinin muhtelif noktalara saldırı düzenleyip, bazı kişileri tutukladığını ve yaralananların da olduğunu duyurdu.

Bahreynli alimlerden Şeyh Muhammed Huceste İrna’ya yaptığı değerlendirmede; yüzlerce Bahreynlinin alimlerin çağrısı üzerine Şeyh İsa Kasım’a destek için sokaklara indiğine ve Al-i Halife rejimini Şeyh Kasım’ın tedavi görmesine engel olmasını protesto ederek, Bahreynli Şiilerin liderinin serbest kalması ve ev hapsinin son bulmasını istediğini, ancak Al-i Halife güvenlik güçlerinin Deraz başta olmak üzere eylemcileri çok şiddetli biçimde bastırdığını kaydetti.

Bahreyn’in 35 noktasında protesto eylemi düzenlendiğine dikkat çeken Huceste; Al-i Halife güvenlik güçlerinin protestocuların Şeyh İsa Kasım’ın kuşatma altındaki evine doğru yürüyüşünü de çok sert biçimde bastırarak, bazı eylemcileri yaraladığını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.