Ali Ekber Velayeti: Filistin meselesi her zaman ön planda olacaktır

  • 26 Aralık 2017
  • 1.033 kez görüntülendi.
Ali Ekber Velayeti: Filistin meselesi her zaman ön planda olacaktır

İran İslam İnkılabı Rehberi’nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, bugün düzenlediği basın toplantısında gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Velayeti, “Filistin meselesi halen İslam dünyasının gündemindedir. ABD’nin aldığı Kudüs kararı bunun tüm dünya için çok önemli olduğunu ortaya koydu” dedi.

Düşmanlar ile bölgedeki destekçilerinin Filistin meselesini gündemden düşürmeye çalıştığını belirten Velayeti, şunları kaydetti: Onlar, İslami direniş güçlerinin ilk savuncusu olan İran’ı dünya’nın birinci düşmanı olarak tanıtmaya çalıştılar. Fakat Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonrası çıkan olumlu sonuç uluslararası toplumun daha uyanık olduğunu gösterdi.

Velayeti ilaveten,BM Güvenlik Konseyi’inde bile ABD’nin lehine hiçbir oy çıkmadığına dikkati çekerek, bununla birlikte ABD’lilerin BM’deki nüfuzunun azalması konusunda özeleştiriye başladığını söyledi.

Avrup Birliği’nin de oybirliğiyle ABD karşıtı safta durduğunu aktaran Velayeti, “Bana göre, Avrupalı devletlerin görüşlerinin değişmesindeki asıl etken direniş güçlerinin Suriye ile Irak’ta terörle mücadelede elde ettiği kazanımlar ve başarılardır” değerlendirmesini yaptı.

Batı güçlerinin öne sürdüğü “İran, Yemen’e askeri silah destek sağlıyor” şeklindeki iddialar hakkında Ali Ekber Velayeti, “Yemen’de doğrudan askeri müdahale eden taraf, Suudi Arabistan’ın başını çektiği koalisyondur. Onlar uyguladığı Yemen kuşatmasını iptal ederse İran bu ülkeye insani yardım sağlayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Velayeti, Filistin’in kaderiyle ilgili olarak, “Umarım Siyonizmle mücadelede Filistin direniş grupları arasında daha fazla işbirliği ve birlik gerçekleşir ve ileride onların daha fazla zaferlerine tanıklık ederiz” diye konuştu.

Bunlara ilave olarak İnkılap Rehberi’nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı, İran’ın var gücüyle Filistin’e destek sağlayacağını aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.