İsrail, Filistinli balıkçılara ateş açtı

  • 26 Aralık 2014
  • 915 kez görüntülendi.
İsrail, Filistinli balıkçılara ateş açtı

Filistin Balıkçılar Sendikası BaÅŸkanı Nizar AyaÅŸ, Ä°srail hücum botlarının, Gazze Åžeridi’nin güneyindeki sahil yakınlarında Filistinli balıkçıların teknelerine yoÄŸun ateÅŸ açtığını belirtti.

Olayda ölen ya da yaralanan olmadığını aktaran Ayaş, İsrail askerlerinin hemen her gün Filistinli balıkçılara ateş ederek kendilerine engel olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Hamas Siyasi Büro BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail Haniyye yaptığı yazılı açıklamada, ateÅŸkese uyması konusunda Ä°srail’e baskı yapılması için Mısır ve diÄŸer ilgili taraflar arasında görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Haniyye, Hamas’ın, Ä°srail’in baÄŸlı kalması durumunda Mısır’ın baÅŸkenti Kahire’de taraflar arasında varılan ateÅŸkese uymaya kararlı olduÄŸunu kaydetti.

Hamas’ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları’nın, Ä°srail ordusunun açtığı ateÅŸte bir üyesinin ÅŸehit olduÄŸunu duyurmasının ardından gerginlik yaÅŸanmış, taraflar karşılıklı açıklamalarla birbirlerini suçlamıştı.

İsrail ordusu, dün gece de Demir Kubbe hava savunma sistemine ait 2 bataryayı Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelere yerleştirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.