Ali Laricani: ABD’yi Kapıdan Kovuyoruz Pencereden Giriyor

  • 03 Nisan 2016
  • 1.197 kez görüntülendi.
Ali Laricani: ABD’yi Kapıdan Kovuyoruz Pencereden Giriyor

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Larcani, meclise yaptığı konuşmada: “Biz Amerikalıları kapıdan kovabiliriz ama onlar, İran halkına karşı yeni yaptırımlar uygulamak için pencereden girmeye çalışıyorlar. Bu durum, onların eylemlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve aynı zamanda dikkatli ve uyanık olunması gerektiğini göstermektedir” dedi.

Meclis Başkanı, batılı ülkelerin İran’ın füze meselesi hakkındaki tutumu ve açıklamalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Batılılar son birkaç gündür İran’ın füze denemelerinin Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyine taşınıp, araştırılması gerektiğine dair bazı iddialarda bulundu ve açıklamalar yaptı. Bu iddialar ve eylemlerde bir art niyet olduğu görülmektedir. Çünkü zalimce anlaşma kararının iptal edilmesi gündemdeyken, bu konu ve İran’ın balistik füzelerinin de yaptırıma alınması konusu, batılı ülkeler arasında konuşulmaya başladı. Onlar bu konun yani nükleer silah taşıyabilen füzelerin yaptırıma dâhil edilmesi konusunun da, yeni anlaşma metnine konulmasını istedi ama İran İslam Cumhuriyeti bunu kabul etmedi.

İran’ın itirazından sonra, İran’ın nükleer uygulamalı füze tasarlamasından sakınması kararı alındı ve İran İslam Cumhuriyeti de bu karara bağlı kalmıştır. İster nükleer bomba üretmek ve ister nükleer füze başlığı üretmek olsun, hiçbir şekilde nükleer silah üretmediğimizi söylediğimizde, daha o zaman batılıların nükleer başlık taşıyabilen füzeler konusunu, İran’ın balistik füzelerine de atıf edebileceği göz önünde bulunduruldu. Bu yüzden de bu konu, nükleer uygulamalı füze tasarımı olarak anlaşma metnine yazıldı.

Batılıların iddiaları ve yeni meseleler oluşturmaları, onların ya yeni uykudan uyandıklarını ya da yeni bahaneler peşinde olduklarını göstermektedir. Çünkü İran tarafından üretilen hiçbir balistik füze, nükleer başlık taşıyabilir olarak tasarlanmamıştır. Bu yüzden batılıların yeni maceraperestliğin hiçbir hukuki kaynağı yoktur ve sadece tartışma yaratan bir reklamdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.