Alman Volkswagen firması: İran’da kalacağız

  • 21 Eylül 2018
  • 1.361 kez görüntülendi.
Alman Volkswagen firması: İran’da kalacağız

Alman otomotiv devi Volkswagen, ABD’nin Tahran’a uyguladığı tek taraflı yaptırımlar ve baskılar nedeniyle İran’dan çıkacağına dair haberleri tekzip etti.

Amerika’nın Almanya büyükelçisi Richard Grenell, sözkonusu Alman şirketin İran piyasasından çıkma kararı aldığını iddia etmişti.
Volkswagen Şirketi ise yayınladığı bildiride, İran’la ilgili tutumlarının kararlı bir şekilde sürdüğünü ve ABD’nin baskıları ve yaptırımlarına boyun eğmeyeceklerini ve İran’da faaliyetlerini sürdüreceklerini bildirdi.

ABD’nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell, büyükelçisi olarak atanmasının ardından Almanya’daki büyük firmaları, İran’la ilişkilerini kesmek için yoğun çaba harcadı ama Alman firmaların büyük bölümü İran’la işbirliğinden yana tutum sergilediler.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs tarihinde nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmiş ve İran’a yönelik askıya alınan yaptırımların tekrar başladığını bildirmişti. Bu doğrultuda Amerikan yönetiminin dünya ülkelerini İran’a yaptırıma davet etmesi ise yenilgiyle sonuçlandı zira başta Avrupa olmak üzere dünya ülkelerinin çoğu Amerika’nın çağrısını reddetti.

Alman Volkswagen firması: İran’da kalacağız Konusuna Ait Etiketler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.