Amano: İran İslam Cumhuriyeti, nükleer anlaşmadaki taahhütlerine tam bağlı kaldı

  • 10 Kasım 2018
  • 1.340 kez görüntülendi.
Amano: İran İslam Cumhuriyeti, nükleer anlaşmadaki taahhütlerine tam bağlı kaldı

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Müdürü Amano, İran İslam Cumhuriyeti’nin nükleer anlaşmadaki taahhütlerine tam bağlı kaldığını söyledi.

Yukiya Amano, BM Genel Kurulu’nun 73. oturumunda yaptığı açıklamada, İran’ın nükleer anlaşmaya göre faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

UAEA Genel Müdürü ayrıca, İran’ın bu taahhütleri tam olarak yerine getirmeye devam edeceğini belirterek, Ajansın İran’ın nükleer yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini doğrulamaya ve izlemeye de devam edeceğini söyledi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) bugüne kadar 12 raporda İran’ın nükleer taahhüdünü onayladı.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 mayısta yaptığı açıklamada, ülkesinin nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmiş ve aynı zamanda İran’a yönelik yaptırımlara geri dönüleceğini ilan etmişti. İran’a yönelik ABD’nin tek yanlı yaptırımlarının ikinci etabı 5 kasım’da başlarken dünya ülkelerinin çoğu ve özellikle de Çin ve Rusya gibi ülkeler ve de ABD’nin Avrupalı müttefikleri İran’a karşı yaptırıma muhalefet ediyorlar. Amerika ise daha fazla tepkilere dayanamayıp 8 ülkeyi İran’a yönelik petrol yaptırımından muaf tutmak zorunda kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.