Amerika savunma bakanı: Kuzey Kore ile savaş faciaya neden olur

  • 29 Mayıs 2017
  • 1.222 kez görüntülendi.
Amerika savunma bakanı: Kuzey Kore ile savaş faciaya neden olur

ABD Savunma Bakanı James Mattis, olası bir diplomatik başarısızlığın neticesinde Kuzey Kore ile savaş çıkarsa bunun Amerika ve Rusya da dahil olmak üzere tüm bölgeyi felakete sürükleyeceğini söyledi.

CNN’e verdiği demeçte Kuzey Kore’nin bölgede Güney Kore ve Japonya ile Amerika’ya tehdit oluşturduğunu savunan  Mattis, diplomatik girişimlerin başarılı olmaması durumunda bölgenin savaşa sürükleneceğini ve bundan Çin ile Rusya da dahil olmak üzere tüm bölgeyi felakete sürükleyeceğini söyledi.

Kuzey Kore’nin, Güney Kore’nin başkenti Seul’ü vurabilecek yüzlerce topçu ve rokete sahip olduğunu söyleyen Mattis, Kuzey Kore ile olası bir çatışmanın birçok insanın hayatında görebileceği en büyük felaket olacağını söyledi.

Amerika ve müttefiklerinin Kuzey Kore’yle ilgili kaygılarının en önemli sebebi, bu ülkenin nükleer başlık taşıyabilen balistik füzelere sahip olmasıdır.

Bu arada Güney Kore genel kurmay başkanlığı yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin  bu sabah bir balistik füzeyi Wonsan sahil şehrine fırlattığını bildirdi.

Güney Kore cumhurbaşkanı Moon Jae-In de, K. Kore’nin bu girişimini görüşmek üzere ulusal güvenlik konseyini acil toplantıya çağırdı.

Kuzey Kore, dün da hava savunma sistemleriyle ilgili bir deneme yapmış ve alınan haberlere göre K.Kore lideri de sözkonusu deneme esnasında hazır bulunmuştu.

Amerika ve BM Güvenlik Konseyi’nin bu zamana kadar aldıkları yaptırım kararları ve girişimleri, Kuzey Kore’nin  balistik füze ve nükleer denemelerini etkilemede yardımı olamamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.