Amiral Zare: Amerikalıların İran sularına en ufak taarruza cesareti yoktur

  • 15 Mart 2018
  • 1.225 kez görüntülendi.
Amiral Zare: Amerikalıların İran sularına en ufak taarruza cesareti yoktur

İslam İnkılabı muhafızlar ordusu deniz güçleri 1. Deniz Bölge Komutanı Amerikalıların İran sularına en ufak taarruza cesareti olmadığını belirtti.

İRNA’nın bildirdiğine göre İslam İnkılabı muhafızlar ordusu deniz güçleri 1. Deniz Bölge Komutanı Murteza Zare bugün Bender Abbas limanında düzenlenen Fars Körfezi Şehitleri Nur Yolcuları Kamplarının açılış töreni kulisinde yaptığı açıklamada, İslam inkılabı muhafızlar ordusu deniz güçlerinin günlük 100 bot ve deniz taşıtı ile Fars Körfezine güvenlik ve düzenin sağlanması ve İran deniz sınırlarını korumak için devriye gezdiğini belirtti.

Amiral Zare Fars Körfezinde yabancı gemilerin hareketlerinin sürekli rasat edilerek kontrol yapıldığına işaretle, buyüzden Amerikalıların İran karşıtı en ufak girişimde bulunma cesaretleri olmadığını belirtti.

Amerikalıların Fars Körfezinde gayrı meşru varlıklarını haklı çıkartmak için gerçekleri saptırdığını ve bölgede huzur ve düzeni koruduklarını iddia ettiğini belirten İslam İnkılabı muhafızlar ordusu deniz güçleri 1. Deniz Bölge Komutanı Murteza Zare bölge ülkelerinin Fars Körfezi güvenliğini ve düzeninin sağlayabileceklerini ve şimdiye kadar da bunu başardıklarını bu yüzden Amerikalıların bölgedeki gayrı meşru varlıklarına ihtiyaç olmadığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.