Arabistan’ın Tahran Elçiliğine Saldırılanlar Hakim Karşısında

  • 09 Mart 2016
  • 1.025 kez görüntülendi.
Arabistan’ın Tahran Elçiliğine Saldırılanlar Hakim Karşısında
Tahran savcısı, Tahran’da Arabistan elçilik binasına saldıran 22 kişi hakkındaki iddianamesini tamamladığını ve iddianamenin yakında mahkemeye sunulacağını bildirdi.

Presstv’nin bildirdiğine göre Tahran başsavcısı Abbas Cafer Devletabadi, bugün tahran’da düzenlenen genel ve inkılap mahkemeleri yargıçları 3. oturumu kulisinde yaptığı açıklamada söz konusu iddianın yakında mahkemeye sunulacağını söyledi.

Arabistanlı büyük din alimi Şeyh Nemr’in idamından sonra tüm dünya halkları ve kamu oyu tarafından kınanan ve çok zor durumda kalan Suudi Arabistan rejimi, Tahran ve Meşhed kentlerinde vuku bulan kuşkulu saldırı olayı ardından kendi aleyhindeki baskılarının şiddetini azaltmak amacıyla bu konuyu bahane edip İran’a karşı geniş bir propaganda dalgası oluşturmak istemiştir.

Ancak İranlı makamlar derhal bu olayın İran halkı ve devleti iradesi dışında kuşkulu kesimlerce gerçekleştirilmiş olabileceğini bildirerek yargı sorumlularından derhal olayın üzerine gidilmesini ve sorumluların yakalanarak yargılanmasını istemiştir. Bu saldırı ile ilgili 50 kişi göz altına alınmıştır.

Saldırganların tahran’da elçilik binasına saldırısı sırasında elçilik koruma görevlilerinden bir İranlı polis memuru yaralanmış ve polis eylemcilere karşı göz yaşartıcı gaz kullanma mecburiyetinde kalmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.