Ayetullah Eraki: Şeyh İsa Kasım’a zarar vermenin sorumluluğu Bahreyn hükümetine aittir

  • 29 Kasım 2017
  • 1.241 kez görüntülendi.
Ayetullah Eraki: Şeyh İsa Kasım’a zarar vermenin sorumluluğu Bahreyn hükümetine aittir

İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Kurumu genel sekreteri Ayetullah Muhsin Eraki, Bahreyn’in mücadeleci seçkin alimlerinden Şeyh İsa Kasım’ın sağlık durumuna işaret ederek, ”Şeyh İsa Kasım’ın sağlığına yönelik her türlü zarar vermenin sorumluluğu Bahreyn yönetimine aittir’ uyarısında bulundu.

Ayetullah Eraki, dün yayınladığı bildiride, Şeyh İsa Kasım’ın sağlık durumunun kaygı verici olduğunu belirterek, bu dini şahsiyetin evine yönelik muhasaranın kaldırılmasını istedi.

Bahreyn yönetiminin halkın isteklerine kulak vermesi gerektiğini belirten Ayetullah Eraki, ayrıca adalete riayet etmesi gereğine de işaretle, Bahreyn halkının liderlerine yönelik zalimce ve şiddete dayalı girişimlerin son bulmasını istedi.

Ayetullah Eraki, Bahreyn hükümetine tavsiyede bulunarak Irak’ın devrik diktatörü Saddam Hüseyin ve diğer devrik diktatörlerin akıbetlerinden ibret almalarını istedi.

Ayetullah Eraki, Bahreyn halkı için, özgürlük, refah, barış ve hayır temennisinde bulundu.

Bu arara Bahreyn Milli El’Vifakı İslami Cemiyeti genel sekreter yardımcısı Şeyh Hüseyin El’Deyhi de, geçen pazar akşamı Şeyh İsa Kasım’ın sağlık durumuyla ilgili yayınladığı bildiride, ‘onun durumunun vahim olduğunu ve özelikle son aylarda ev hapsinde ve evinin muhasara altında olmasından sonra sağlık durumunun daha da kötüleştiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.