Ayetullah Hatemi: İran İslam Cumhuriyeti Nizamı, muhtelif alanlarda sağlam bir nizamdır

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.590 kez görüntülendi.
Ayetullah Hatemi: İran İslam Cumhuriyeti Nizamı, muhtelif alanlarda sağlam bir nizamdır

Rehberlik Bilgeler Meclisi bakanlık kurulu sözcüsü Ayetullah Seyyid Ahmet Hatemi, kutsal İslam Cumhuriyeti Nizamı’nın siyasi, iktisadi ve savunma gücü alanlarında sağlam bir nizam olduğunu belirtti.

Ayetullah Seyyid Hatemi, Zencan’da İmam Sadık -as-ın şehadet yıldönümü dolaysıyla düzenlenen merasimde, bugün düşmanların İran’a karşı ekonomik savaşının aleni hal aldığını, Irak Baas rejiminin 8 yıllık savaşı en az imkanla başarıyla geride bıraktıkları gibi bu aşamayı da başarıyla geride bırakacaklarını vurguladı.

İran’da İslam hükümetinin kurulması karşısında emperyalizmin gafil avlandığına dikkat çeken Ayetullah Hatemi, geçen 40 senede İslami nizama darbe vurmak için düşmanların çok çalıştığını belirtti.

Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanlık Kurulu Sözcüsü, ayrıca İran Silahlı Kuvvetleri’nin hazırlığına vurgu yaparak, Washington’un en ufak bir hatayla, Tel-Aviv ve Hayfa’yı İran’ın füzeleriyle yerle bir edileceğini kaydetti.

İran’ın düşmanlar karşısında caydırıcı gücüne dikkat çeken Ayetullah Hatemi, İran’ın uzun menzilli füzeler üretebildiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.