Ayetullah Laricani: Çıkarcılık ve sultacılık, batı sistemlerinin en önemli özelliğidir

  • 25 Şubat 2015
  • 1.001 kez görüntülendi.
Ayetullah Laricani: Çıkarcılık ve sultacılık, batı sistemlerinin en önemli özelliğidir

İslami İran Yargı Kurumu  başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani,  çıkarcılık ve  sultacılığı batı sistemlerinin  en önemli özelliği olarak niteledi.

Ayetullah Laricani,  315 yeni hakimin görev alması münasebetiyle  düzenlenen merasimde yaptığı konuşmada, batı sistemlerinde ilk ve en son sözün ‘çıkarcılık’ olduğunu söyledi.

İran yargı kurumu başkanın konuşmasının devamında, sistemin halka dayalı olması, dini ve ahlaki değerleri takip etmesi gereğinin çok önemli  konu olduğunu belirterek; bu doğrultuda yargı kurumunun sistemin çok önemli  bir parçası olduğunu zira bu öneminden dolayı da bu kurum aleyhinde   bir çok saldırıların yapıldığını söyledi.

Kısas konusuna da değinen Ayetullah Laricani, bunun bir ‘hak’ olduğunu ve Kuranı Kerim’de yer aldığını hatırlatarak, bu durumun sözde insan hakları iddiasında bulunanların saldırısına uğradığını ve yüz milyonlarca müslümanla karşı karşıya olduklarını ve onlara karşı açıkça tutum sergileyemedikleri için  idam aleyhinde  yoğun bir propaganda yürüttüklerini söyledi.

Laricani, İran yargısının bu gibi propaganda saldırılarının etkisinde kalmaksızın normal  çalışmalarını sürdürdüğünün de altını  çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.