Ayetullah Mekarim Şirazi: Mümin Asla Riyakar Olmaz

  • 27 Ocak 2017
  • 1.066 kez görüntülendi.
Ayetullah Mekarim Şirazi: Mümin Asla Riyakar Olmaz

Ayetullah Mekarim Şirazi ülkedeki bazı fabrikaların üretimi durdurmasını eleştirdi ve şöyle konuştu: Hep birlikte el ele verip yerli üretimi güçlendirmeli ve canlandırmalıyız. Deyim yerindeyse direniş ekonomisini hayata geçirmeliyiz.

Ayetullah Mekarim Şirazi, Kum kentinde yüzlerce öğrencinin katıldığı üst düzey fıkıh dersinin girişinde peygamberimizden (s.a.a) naklettiği bir hadiste imanın alametini sıraladı. Ayetullah Şirazi şöyle konuştu: İmanın alametlerinden biri şudur: Mümin Allah’ı sever Kamil insanlar müminlerin yanında alçak gönüllü davranırlar ve kafirler karşısında son derece güçlü ve tavizsiz dururlar. Allah yolunda çaba sarf ederler ve gayretlidirler.

Bu hususta hiçbir kınayıcının kınanmasına aldırış etmezler. İnsan hangi ortamda olursa olsun, Allah’a karşı vazifesine odaklanmalıdır. İradesi zayıf insanlar ancak gittikleri toplumun rengine bürünürler. Fakat gerçek mümin, asla riyakar davranmaz, Allah’ın rızası doğrultusunda hareket ederler.

Ayetullah Mekarim Şirazi konuşmasının ikinci bölümünde bazı fabrikaların tatil edilmesini eleştirerek şöyle konuştu: Bugün yapmamız gereken şey el ele vererek hep birlikte yerli üretimi güçlendirmektir. Devlet ve millet olarak direniş ekonomisini hayata geçirmemiz gerekir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.