Ayetullah Tabatabainejad: İranofobi düşmanların geleneksel tutumudur

  • 30 Ağustos 2015
  • 747 kez görüntülendi.
Ayetullah Tabatabainejad: İranofobi düşmanların geleneksel tutumudur

İsfahan Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Tabatabainejad, Dışişleri Bakanı Zarif ile görüşmesinde İranofobi’yi düşmanların geleneksel tutumu olarak nitelendirdi.

İsfahan Cuma Namazı Hatibi ve İnkılap Rehberi’nin İsfahan temsilcisi Ayetullah Seyyid Yusuf Tabatabainejad dün İran Dışişleri Bakanı Zarif ile görüşmesinde İran ve Batı arasında varılan Nükleer Anlaşma’nın önemli bir adım olduğunu ve İran nükleer müzakere heyetinin bu hususta direniş gösterdiğini belirterek, Batı ülkeleriyle ilişkilerde duyarlı olmanın gerektiğini vurguladı.

Düşmanın komploları konusunda son derece dikkatlı olmanın önemli olduğunu ifade eden İsfahan Cuma Namazı Hatibi Ayetullah Seyyid Yusuf Tabatabainejad, müstekbirlerin tarih boyunca İslam ümmetine karşı birçok komplolar gerçekleştirdiğini kaydederek, bu komploların İslam ülkelerinin parçalanması, yaptırımlar, İranofobi ve müslümanlar arasında ihtilaf çıkarma şeklinde gerçekleştiğini söyledi.

Ayetullah Seyyid Yusuf Tabatabainejad’a teşekkürlerini ileten Dışişleri Bakanı Zarif de bu görüşmede, nükleer müzakereler sürecinde İran nükleer müzakere heyetinin Dünya Müslümanlarının Rehberi Ayetullah Hamanei’nin buyrukları doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, “İran müzakere heyeti İnkılap Rehberi’nin buyrukları sayesinde doğru yolda hareket etti. Müzakere süreceinin uzaması da İslam İnkılabı’nın kırmızı çizgilerinden sapmamak içindi” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.