Azerbaycan cumhuriyetinde tutuklu İslam aliminin serbest bırakılması için çağrı

  • 13 Mayıs 2019
  • 1.994 kez görüntülendi.
Azerbaycan cumhuriyetinde tutuklu İslam aliminin serbest bırakılması için çağrı

Azerbaycan Cumhuriyeti zindanlarında dindar İslami eğilimli oldukları için tutuklu bulunanları savunma komitesi, bu ülke cezaevinde bulunan İslam alimleri ve siyasilere yönelik mali fesat ve benzeri ithamlarla cezaevinde bulunmalarına tepki göstererek derhal serbest bırakılmalarını istedi.

Sözkonusu komitenin Bakü’de düzenlediği oturumda konuşan Ruşen Ahmedli, siyasi tutukluların ve İslam alimlerinin serbest bırakılması için mücadelenin halkın gerisi için mücadeleye dönüştüğünü söyledi.

Azerbaycan Halk Cephesi Partisi genel başkan yardımcısı Fuad Kahramanlı, Nardaran ve Gence ile Terter  gerçeklerinin, 1937 yılında Stalin döneminin Azerbaycan’daki baskılarını hatırlattığını söyledi.

Kahramanlı, İmam Hüseyin’in (S) kıyamının zulme karşı bir hareket olduğunu, ”ne zaman İslam ümmeti aleyhinde bir zulüm olursa, insanlar ailelerini, mallarını ve canlarını zulme karşı korumak zorundadır” dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Müslümanlar Birliği hareketi yardımcısı Elçin Kasımov da, hükümetin İslami eğilimli insanları ve alimleri karalamaya dayalı çabalarının sonuç vermeyeceğini  zira bu ülkenin tamamının Müslüman olduğunu söyledi.

İslam Partisi’nin kadın kolları sorumlusu Nureste İbrahim Eva da,  oturumda yaptığı açıklamada, hükümetin bir baskı ve korku ortamı oluşturduğunu öyle ki Gence şehrindeki tutukluların anneleri ve eşlerinin bile bu oturuma gelmekten ve kendilerinden fotoğraf çekilmesinden korktuklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.