Bahreyn halkı, devrimin 7. yıldönümü etkinlikleri düzenliyor

  • 13 Åžubat 2018
  • 968 kez görüntülendi.
Bahreyn halkı, devrimin 7. yıldönümü etkinlikleri düzenliyor

Son günlerde Bahreyn’de vatandaÅŸlara yönelik gözaltı ve tutuklama dalgası artarken Al-i Halife rejimine muhalif gruplar, devrimin 7. yıl dönümünü kutlamak için hazırlanıyor.

Yarın 14 Şubat, Bahreyn halkının Al-i Halife rejimine karşı devriminin yıldönümdüdür.

Lübnan’da yayınlanan el-Ehbar gazetesinin bildirdiÄŸine göre, Al-i Halife rejimi devrimin yıldönümü arifesinde geçen Cuma gün, bir grup Bahreynli’yi daha gözaltına aldı.

Bahreyn Ä°nsan Hakları DerneÄŸi yaptığı açıklamada, Ocak 2018’de ülkede 900’ü aÅŸkın insan hakları ihlali vakası yaÅŸandığını duyurdu.

Bu arada Bahreyn el-Vefak Cemiyeti, bu ülke halkını salı günü Cemiyet’in Genel  Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deyhi’nin konuÅŸması ile baÅŸlayacak devrimin yıldönümü etkinliÄŸine katılmaya çağırdı.

Bahreyn 14 Şubat İttifakı da, Bahreynlileri, mağazalar, okullar ve üniversiteleri ve de caddeleri kapatıp, ticari ve kamu merkezlerindeki işlemlerini durdurmak suretiyle protesto eylemlerine katılmaya çağırdı.

Bahryen, 14 Åžubat 2011’den beri Al-i Halife rejimine karşı halk ayaklanmasına sahne olmaktadır.

Bahreyn halkı, özgürlük, adaletin tesisi, ayrımcılığın kaldırılması ve seçilmiş bir yönetimin iktidara gelmesini istiyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.