Bahreyn Halkı Şeyh İsa Kasım’ı Savunmaya Devam Ediyor

  • 27 Temmuz 2016
  • 976 kez görüntülendi.
Bahreyn Halkı Şeyh İsa Kasım’ı Savunmaya Devam Ediyor

Bahreyn halkı Şeyh İsa Kasım’ı destekleme yönündeki kendi eylemini sürdürme konusunda kararlıdır. Bu doğrultuda ülke genelindeki gösteriler devam ediyor.

Lübnün el-Menar televizyonunun bildirdiğine göre Bahreyn halkı Salı günü ülke genelinde gösteriler düzenleyerek, Alı Halife yönetiminin Şeyh İsa Kasım’ı yargılamak istemesi kararını protesto etti ve buna izin vermeyeceklerini bildirdiler.

Bahreyn halkı ve 14 Şubat İnkılabı Gençler Koalisyonu Hareketi yönetimin müslüman değerleri ve Şeyh İsa Kasım’a yönelik aşağılayıcı tutumu konusunda uyarıda bulunarak, Alı Halife yönetiminden halkın duygularıyla oynamamasını istediler.

Bahreyn yönetiminin Şeyh İsa Kasım’ı yargılama duruşmasını bugün yapması bekleniyor. 

Öte yandan Bahreyn halkı ile Şeyh İsa Kasım arasındaki bağlantıyı sağlayan Bahreynli alim Şeyh Mecid el Meşal, Bahreynli müminlerin Şeyh İsa Kasım’ın Bahreyn vatandaşlığından çıkarılmasının ardından liderlerini yalnız bırakmadıklarını belirterek; “Büyük bir iman ve azimle Şeyh İsa Kasım’ı savunmaya devam ediyorlar. Bunun dini ve akideyi savunmak anlamına geldiğinin bilincindeler” ifadelerini kullandı.

Şeyh İsa Kasım’ın el Deraz şehrindeki evinde eylem yapan Bahreynlilerin karşılaştıkları zorluklara işaret eden Şeyh Mecid el Meşal; “Bölgenin emniyet güçleri tarafından kuşatılmasından dolayı giriş çıkışlar zor olmakta ve özellikle sıcak hava rejime yönelik gösterileri zorlaştırmakta” açıklamalarını yaptı.

Ayrıca Şeyh Mecid el Meşal, Şeyh İsa Kasım’ın 8 yeğeninin Bahreyn rejimi tarafından tutuklandığını belirterek, “Birçok gencimiz rejim tarafından gösterilere katılma gerekçesiyle tutuklanmakta. Bu tutuklananların 8’i ise Şeyh İsa Kasım’ın yeğenidir” ifadelerini kullandı.

Şeyh Mecid el Meşal son olarak, Şeyh İsa Kasım’ın durumu hakkında bilgi vererek, “Görüşmelerimde Şeyh İsa Kasım’ın büyük bir kararlılıkla davasına devam ettiğini ve Al-i Halife rejiminden korkmayarak tamamen Allah’a tevekkül ettiğine şahit oldum” açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.