Barzani’ye uyarı: Kürdistan Irak topraklarından koparılamaz!

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.393 kez görüntülendi.
Barzani’ye uyarı: Kürdistan Irak topraklarından koparılamaz!

Irak Asaibi Ehl’il Hakk hareketi siyasi ofis sorumlusu, Kurdistan’ın Irak topraklarından bölünmesi konusunda yapılan istenen referandum konusunda Barzani’yi uyardı.

Kurdpress’in verdiği habere göre dün Irak Kürdistan bölgesi yerel yönetim başkanı Mesut Barzani’yi, referandum konusunda uyaran Irak Asaibi Ehl’il Hakk hareketi siyasi ofis sorumlusu “Adnan Fican”, Irak toprak bütünlüğünü korumak Irak hükümetinin görevi olduğunu ve kesinlikle bu bölgeyi Barzani’ye hediye etmeyeceklerini bildirdi.

Irak Asaibi Ehl’il Hakk hareketi siyasi ofis sorumlusu, Bağdat yönetiminin bu hususta kesinlikle taviz vermeyeceğini ve kesinlikle aceleci girişimlerden kaçınılmasını isteyerek arapların söz konusu referanduma katılmayacaklarını bildirdi.

Daha önce de Irak parlamentosunda Türkmenlerin temsilcisi Casem Muhammed Cafer, Barzani yerel yönetiminin anayasaya dikkat etmeksizin bölge halkına referandumu zorla yaptırmak istemesinin ateşle oynamak demek olduğu, Irak başbakanı Haydar İbadi’nin Kürtlerin bu girişimini engellemek için tüm seçenekleri kullanacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.