Bedir Hareketi: Diyale Eyaletini, Söz Verdiğimiz Gibi Teröristlerden Temizledik…

  • 24 Ocak 2015
  • 851 kez görüntülendi.
Bedir Hareketi: Diyale Eyaletini, Söz Verdiğimiz Gibi Teröristlerden Temizledik…

Irak’ta ordu ve gönüllülerin yanında terör örgütü IŞİD’e karşı savaşan Bedir Hareketi, Diyale eyaletinin teröristlerden tamamen temizlendiği ve bölgenin kurtarıldığını duyurdu.

Bedir Örgütü tarafından yapılan açıklamada, Bedir’in Diyale’yi teröristlerden temizleme vaadini yerine getirdiğini duyurdu.

Irak’ın Sumeriye News haber sitesinde son dakika haberi olarak verilen haberde, Bedir örgütünden naklen, Diyale’nin kurtarıldığı açıklandı.

Bedir Örgütü Genel Sekreteri Hadi el-Amiri de yaptığı açıklamada, gelecek birkaç saat içinde, Diyale’nin tekfircilerin elinden kurtarıldığı haberinin Irak halkıyla paylaşacaklarını söylemişti.

Güvenlik ve halk birliklerinin Diyale’de terör örgütü IŞİD’e karşı belirleyici mücadelesi ve fedakarlıklarını öven Bedir Örgütü Genel Sekreteri, gönüllülerin, ülke güvenliği ve istikrarı uğruna temiz kanlarını vererek, kendilerini ispatladıklarını, bu güçlerin radikallerle uzlaşmayacaklarını, Irak’ın her noktasının teröristlerden temizlenene kadar, mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

Bu arada Diyale’nin İhlas kenti valisi Udey Hırdan yaptığı açıklamada Diyale’nn kurtuluşu ile ilk kez bir eyaletin, tüm aşiretlerin katıldığı halk ve gönüllü birlikleri tarafından kurtulduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.