Beşar Esad: Politikada Güven Değil, Mekanizma ve Sonuç Önemlidir…

  • 26 Ocak 2015
  • 803 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Politikada Güven Değil, Mekanizma ve Sonuç Önemlidir…

‘Karşı tarafın güvenini kazanmak için tutukluları bırakma yada ya da varillerle bombalamaya son verme’ gibi icraatlar almaya hazır olup olmadığına ilişkin soruya cevabında Beşar el Esad; meselenin kişisel olmayıp mekanizmalarla ilgisi olduğunu, dolayısıyla da güvenden söz etmenin doğru olmadığını söyledi.

Sözlerine devam eden el Esad, politikada bir şey yapmak için karşı tarafa güvenmenin gerekli olmadığını, asıl önemli olanın amaç ve mekanizma olduğunu belirtti. Halkın asıl istediğinin de mekanizma ve sonuç olduğuna dikkat çeken el Esad; “burada bir kez daha önemli bir noktaya dikkat çekmek gerekiyor. Karşı taraf kimdir, kimi temsil ediyor ve sahada ne kadar etkisi vardır. Başka bir değişle sahada etkisiz olmayan yada nüfuzu olmayanlarla güven kurmanın hiçbir anlamı yada faydası yoktur.” dedi.

Her şeye rağmen temel olarak Suriye hükümetinin herhangi bir görüşme yada diyalogda iyi niyet ve asıl hedefine ilişkin somut güven referansları bulunduğuna dikkat çeken el Esad; birçok bölgede ulusal uzlaşmanın sağlandığını vurguladı. Bu bölgelerde devletin iyi niyet ve ciddiyetini kanıtladığının altını çizen el Esad, silahlıların silahlarını teslim etmeleriyle normal yaşamlarına döndüklerine vurgu yaptı.

El Esad ikinci noktanın ise muhalefet ile tutuklular arasında herhangi bir ilişkinin bulunmadığının altını çizerken, bu tutukluların muhalefetle hiçbir ilişkileri yada bağlantıları olmadığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.