Beşşar Caferi: Suriye’de Hükümetin İzni Olmadan Asker Bulundurmak İşgal Anlamına Gelir

  • 01 Kasım 2017
  • 1.236 kez görüntülendi.
Beşşar Caferi: Suriye’de Hükümetin İzni Olmadan Asker Bulundurmak İşgal Anlamına Gelir

Suriye hükumetinin Astana görüşmelerindeki heyetinin başkanı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: Topraklarımızda hükumetin onayı olmaksızın her türlü askerin varlığı işgal olarak görüyoruz.

Suriye hükumetinin Astana’daki heyetinin başkanı Beşar Caferi; İran ve Rus heyetleriyle samimi ve faydalı görüşmelerde bulunduk açıklamasını yaptı.

Astana görüşmelerinin 7.oturumu sonrası katıldığı basın toplantısında konuşan Caferi şunları söyledi: Türkiye, el-Nusra terör örgütü ile işbirliği yaparak askeri araçlarını İdlib’e getirdi ve bu durum daha önce yapılan anlaşmalara aykırıdır. İdlib’te çatışmaların azaltıldığı bölge oluşturulması konusunda anlaşmaya varıldı ve herkes el-Nusra terör örgütü ile yapılan mücadeleye katılmalıdır. Suriye Arap Cumhuriyeti, topraklarında hükumetin bilgisi olmaksızın, her türlü askeri varlığı işgal olarak görmekte ve bu doğrultuda hareket etmektedir. Biz Suriye’de halkın kanının dökülmesini önleme ve barışı destekleme yönünde atılacak her türlü adımı destekliyoruz.

Suriye Ordusu Astana müzakereleri yüksek temsilcisi ayrıca şu açıklamalarda bulundu: Biz özellikle de Suriye Ordusunun ilerlemesi ve teröristlerin dağılmasının ardından Suriye milli uzlaşı toplantısına katılmaya hazırız.

Caferi daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü: Suriye milli uzlaşı görüşmeleri Rusya topraklarında yapılacaktır. Suriye anayasası sadece Suriye halkı tarafından şekillendirilecektir. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, 6. Astana anlaşmaları gereği belirli bölgelerde sadece Türk askeri bulunmalıdır ancak şuan Türkiye askerini ve askeri teçhizatlarını bu bölgeler dışındaki yerlerde de konuşlandırmıştır ve bu durum işgal anlamına gelir.

Astana görüşmelerinin 7.oturumu Suriye krizinin çözümü başlığıyla Pazar günü başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.