Beşşar Esad: Kendilerini Hedef Aldığında Terör, Bizi Hedef Aldığında ise Devrim ve Demokrasidir

  • 26 Temmuz 2015
  • 747 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Kendilerini Hedef Aldığında Terör, Bizi Hedef Aldığında ise Devrim ve Demokrasidir

Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad sivil toplum kurumları, halk örgütleri ve mesleki sendikaların yanı sıra sanayi, ticaret, tarım ve turizm odaları başkan ve üyeleriyle bugün bir araya geldi.

Buluşmada yaptığı konuşmada el Esad Batılıların terörle teamüllerinin hala nifakla dolu olduğunu belirtti. El Esad kendilerini hedef aldığında terör olarak adlandırırlarken, başkalarını hedef aldığında ise devrim, özgürlük, insan hakları ve daha benzeri şekillerde ifade etti.

Suriye’deki durumların karmaşıklığına rağmen kimi beyinlerdeki bulanıklığın yok olduğunu ve her şeyin netleştiğine dikkat çeken el Esad; birçoğunun maskesinin düştüğünü söyledi. El Esad sahte terimlerin deşifre edildiğini, dünya kamuoyunun inanmasını istedikleri yalanlarının da çökertildiğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı el Esad terörün hasta bir ideoloji ve sapmış bir inanç olduğunu söylerken; gericilik, yobazlık ve cahillik temellerine dayalı ortamlarda türeyip büyüdüğünü belirtti. Aynı zamanda halkların aşağılanması ve haklarının gasp edilmesinde edat olarak kullanıldığını ifade eden el Esad; tüm bu faktörlerin temelinin sömürücüler ve hegemonyacılar tarafından atıldığı ve güçlendirildiğinin herkes tarafından bilindiğine işaret etti.

Terör tohumları yayanların nasıl terörle mücadele edecekleri sorusuna dikkat çeken el Esad; terörle gerçekten mücadele etmek isteyenlerin realite ve mantıkla hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. El Esad terörle mücadele edecek olanların adaletle birlikte halkların iradelerine ve kendi geleceklerini kendi elleriyle belirleme haklarına saygı göstermeleri gerektiğini vurguladı. Terörle mücadelenin halkların gasp edilen haklarını geri almalarına yardımcı olmaları da gerektiğini belirten el Esad; bilgi ve marifetin yayılmasına, cehalet ve yobazlıkla mücadele edilmesi, ekonominin kalkındırılması, toplumun bilinçlendirilip geliştirilmesine izin vermeleri gerektiğinin de altını çizdi

Sözlerine devam eden el Esad Batılıların çifte standartlı tutumlar izledikleri sürece tutumlarındaki değişimlere bel bağlamanın mümkün olmadığını söyledi. Suriye’nin ilk günden beri tanık olduğu meselelerin çözümünde sadece ve sadece kendi olanakları ve gücüne dayandığını belirten el Esad, Suriye halkının gerçek dostlarından da iyilik umut ettiğini sözlerine ekledi.

Suriye’nin her daim olumlu girişimleri değerlendirmeye çalıştıklarını belirten el Esad; Suriyelilerin kanlarının kesinlikle ve mutlak bir şekilde her şeyin üstünde olduğunun altını çizdi. El Esad Suriye’de savaşa son vermenin de temel öncelik olduğunu vurguladı.

İran’ın Suriye ve halkına verdiği desteğe işaret eden el Esad; İran’ın Suriye’ye yönelik savaşı devletin, hükümetin yada cumhurbaşkanının savaşı değil de bütünsel olarak bir eksenin savaşı olarak görüp bu idrakinden hareketle destek verdiğini söyledi. El Esad; bu eksenin bütünsel olarak egemenlik, onur, halkların çıkarları ve vatanların istikrarını temsil ettiğini belirtti.

Suriye’yi devlet ve halk olarak hedef alanların kabul ettikleri yegane girişimin vatanı kendilerine ve efendilerine takdim etmekten ibaret olduğuna dikkat çeken el Esad; bunu da elde etmediklerini ve edemeyeceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı el Esad Suriye halkının yıllar süren var olma savaşında hala kahramanca mücadele ettiğini ve sahip olduğu her şeyi vatanı uğruna feda ettiğini ifade etti. El Esad; “Suriye halkı kendisi ve vatanının onuru ve egemenliğinden ödün verecek olsaydı, tüm bu fedakarlıklarını vermek için beklemez, ilk başta ödün verir ve bu fedakarlıklarda bulunmazdı..” dedi.

Cevherinde terörle mücadeleye odaklanmayacak hiçbir siyasi önerinin kesinlikle hiçbir faydası olmayacağını belirten el Esad; böyle bir önerinin pratikte etkisi olmayacağını söyledi.

Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı el Esad terörü destekleyen devletlerin son süreç içinde bu desteklerini yoğunlaştırdığını, hatta bir kısım bölgelerde onlara destek olarak direk müdahalelerde bulunduklarını belirtti.

Lübnan ulusal direniş güçlerindeki kardeşlerimizin Suriye ordusundaki kardeşleriyle kanlarını birleştirdiklerini belirten el Esad; ordunun sağladığı başarılarda etkin ve nitelikli bir rol oynadıklarını söyledi.Suriye’nin her karış toprağının paha biçilmez değerde olduğunu belirten el Esad; Suriye’nin her bölgesinin ve her coğrafyasının diğer tüm bölgeler ve coğrafya ile eş değer ve önemde olduğunun önemle altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.