Bir Haftalık İntifada Bilançosu: 1 Siyonist Polis Öldü, 11 Siyonist Yaralandı

  • 21 Ocak 2017
  • 999 kez görüntülendi.
Bir Haftalık İntifada Bilançosu: 1 Siyonist Polis Öldü, 11 Siyonist Yaralandı

Ekim 2015’te başlayan Kudüs İntifadasında geçen hafta şehid Yakub Eb’ul-Kayan’ın gerçekleştirdiği araçlı eylemde 1 Siyonist polis hayatını kaybederken, aynı eylemde 5 kişi, Kudüs’ün Kalendiya Müleci Kampı’nda meydana gelen patlamada 5 ve Kudüs’te çıkan çatışmalarda da 1 Siyonist yaralandı.

Kudüs İntifadası sitesinin, intifadayla ilgili olarak yayınladığı haftalık rapora göre, işgal güçlerinin ateş açması sonucu Kusay Hasan El-Amur (18)  ile Nidal Davud Mehdayi (44) şehit olurken, 59 noktada çıkan çatışmalarda 38 kişi de yaralandı. Filistinli gençler aynı süre içinde Kudüs ve Batı Yaka’da işgal askerlerinin bulundukları noktalara 12 kez Molotof attı.

Rapora göre, işgal rejimi intifadada şehit olan gençlerden dokuzunun naaşlarını hâlâ elinde bulunduruyor.

Filistin halkını sindirmek için gece gündüz operasyon ve baskınlar yapan işgal güçleri bir hafta içinde 8’i çocuk ve biri kadın 60 kişiyi tutukladı. Tutuklananların çoğunu eski esirler oluştururken geçen hafta bir milletvekili de tutuklandı.

İşgal mahkemeleri 12’si yeni 36 kişiye idari cezalar verirken, daha önce tutuklanıp serbest bırakılan gazeteci Muhammed El-Gig’i tekrar tutukladı.

Dokuz yıl önce verdiği hutbe nedeniyle 9 ay hapis cezası verilen İslamî Hareket lideri Şeyh Raid Salah geçen hafta serbest bırakıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.