BM rapörtörü: Fahrizade suikasti BM bildirgesinin ihlalidir

  • 28 Kasım 2020
  • 1.276 kez görüntülendi.
BM rapörtörü: Fahrizade suikasti BM bildirgesinin ihlalidir

BM özel raportörü Agnes Callamard twitter hesabında yayımladığı mesajında, İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikastine tepki gösterdi.

BM özel raportörü Agnes Callamard Cuma günü İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikasti ile ilgili haber yayımlandıktan sonra twitter hesabında yaptığı açıklamada, düzenlenen korkakça suikasti sınır ötesi güdümlü cinayet niteleyerek şöyle dedi:

Bir insanı barış döneminde hayat hakkından mahrum bırakmak BM bildirgesinin açık ihlali sayılır.

Callamard şöyle ekledi:

Münakaşaların barışçıl yollardan çözümlenmesinde mantıklı yolları kullanmakta başarısız olan devletler, insanların hayat hakkını güvence altına almaya yönelik yükümlülüklerini yerine getirmeyi de gözardı ediyor.

İran’ın BM daimi temsilcisi Macid Tahti Revançi güvenlik konseyine bir mektup yazarak, İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade suikastinden siyonist rejim İsrail sorumlu olduğunu belirtti.

Tahti Revançi güvenlik konseyine yazdığı mektupta ayrıca, Amerika ve korsan İsrail’in Donald Trump döneminden geriye kalan günlerde pervasız hareketleri konusunda uyarıda bulundu.

Silahlı teröristler 27 Kasım Cuma günü akşam saatlerinde Savunma Bakanlığı Araştırma ve Yenilikçilik Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade’yi taşıyan araca saldırarak bu seçkin bilim adamını şehit etti.

Korsan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bundan önce İran’ı nükleer silah elde etme çabası ile suçladığı konuşmasında açıkça Muhsin Fahrizade’nin adının unutulmamasını söylemişti.

Şimdiye kadar bir kaç ülke Fahrizade suikastini kınadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.