Burucerdi: Avrupa Birliği ABD ve siyonistlerin siyasetlerinin takipçisidir

  • 15 Nisan 2017
  • 1.090 kez görüntülendi.
Burucerdi: Avrupa Birliği ABD ve siyonistlerin siyasetlerinin takipçisidir

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyon Başkanı Alaaddin Burucerdi, AB’nin İran aleyhinde yaptırımları uzatmasına tepki göstererek, Avrupa Birliği’nin Amerika ve siyonist lobilerin siyasetlerinin takipçisi olduğunu ve bundan dolayı bu birliğin yaptırımları uzatmasının bir değerinin olmadığını söyledi.

Avrupa Birliği geçen salı günü (11 nisan), sözde insan hakları ihlali bahanesiyle İran aleyhindeki yaptırımları bir yıl için yeniden uzattı.

İSNA’nın haberine göre, Burucerdi,  dün yaptığı açıklamada, İran’ın bölge ve dünyada terörizmle mücadelede bir sembole dönüştüğünü  belirterek, dünyanın İran’ın bu çehresi ve konumuyla aşına olduğunu söyledi.

Burucerdi, İran’ın terörizmle mücadelede şimdiye kadar çok sayıda kurban verdiğini ve   terörizmin şom emellerinin bölgede  varlığına ve gelişmesine izin vermeyeceğini söyledi.

İran meclisi temsilcisi Burucerdi, terörizmin Amerika’nın açık ve gizli desteğine sahip olduğunu ve Amerika’nın bu yolla bölgeyi kaosa sürüklemeyi hedeflediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.