Burucerdi: İran olarak nükleer itici güçten yararlanmalıyız

  • 25 Şubat 2018
  • 1.072 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran olarak nükleer itici güçten yararlanmalıyız

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Borucerdi, İran’ın nükleer itici güç üzerinde çalışma başlatacağını açıklayarak, “İran’ın deniz alanındaki kabiliyetleriyle uluslararası denizlerin trafiği açısından en kalabalık ülkelerden biri olduğuna göre, nükleer itici güçten yararlanmalıyız” ifadelerinde bulundu.

İran’ın bu girişimini okyanusların kapasitesinin kullanılmasıyla denizaltıları için el verişli yakıt kazanımı yönünde atılan bir adım olarak yorumlayan Borucerdi, şöyle dedi: Nükleer itici güç, uluslararası Atom enerjisinin bilgisi dışında yürütülen bir konu değil. Cumhurbaşkanımız ise bu konuda özel bir emirde bulunmuştur ve şimdiye dek küresel çapta herhangi bir kurum veya kuruluş buna karşı çıkmamıştır.

Sözü geçen uygulamanın ABD’nin İran karşıtı poltikalarından kaynaklandığına yönelik bir soruyu da Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı şöyle yanıtladı: Bunun için özel bir zaman süresi belirlenmemiştir, fakat ülkeler bu yönde gerekli kabiliyetlere ulaştıklarını hissettiklerini farketince uygulama aşamasına geçebilirler. Nükleer itici güç, İran’ın deniz trafiğine epey yardımcı olabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.