Buşehr Nükleer Tesislerine Hizmet Verilmesi Konusunda İran ve Rusya Anlaşma İmzaladılar

  • 02 Mart 2015
  • 906 kez görüntülendi.
Buşehr Nükleer Tesislerine Hizmet Verilmesi Konusunda İran ve Rusya Anlaşma İmzaladılar

Rus Enreguatom şirketi başkanı, bu şirketle İran arasında imzalanan bir anlaşma uyarınca İran’ın güneyinde yer alan Buşehr nükleer santraline hizmeti kendilerinin sunacağını bildirdi.

Rusya Segodenya haber ajansının bildirdiğine göre Rus atom şirketi birimlerinden olan Rus Energuatom şirketi başkanı Yevgini Romanof dün bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İran’la bu konuda 5 yıllık bir anlaşma imzaladıklarını ve bundan böyle Buşehr nükleer tesisleriyle ilgili her türlü hizmet ve tamir işlerini kendilerinin yapacağını açıkladı.

Romanof ayrıca bu anlaşma uyarınca İran’ın Buşehr’de yeni nükleer tesisler kurması durumunda bu tesislere hizmet konusunda da kendilerinin işbirliği yapmalarının kararlaştırıldığını söyledi.

İran Atom Enerji Kurumu ile Rus Atom şirketi arasında 2014 yılında imzalanan yeni bir anlaşma uyarınca Buşehr’de nükleer santralin ikinci ve üçüncü ünitesinin inşa edilmesi de kararlaştırılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.