Büyük Şeytan ABD: Arabistan’a Misket Bombaları Vermeye Devam Edeceğiz

  • 04 Mayıs 2015
  • 1.463 kez görüntülendi.
Büyük Şeytan ABD: Arabistan’a Misket Bombaları Vermeye Devam Edeceğiz

Amerika, Arabistan’ın Yemen’in muhtelif bölgelerine misket bombaları kullandığını doğrulayarak Arabistan’a misket bombaları verilmesine devam edeceğini bildirdi.

ABD savunma bakanlığı Pentagon’dan bir yetkili dün (Pazar) yaptığı açıklamada, Amerika tarafından Arabistan’a verilen misket bombalarının sadece askeri hedeflere yönelik kullanıldığını iddia etti.

Adının açıklanmasını istemeyen söz konusu Amerikalı yetkili, Yemen’de sivil kayıplarının artmasının ise ülke içinde yaşanan iç çatışmalardan kaynaklandığını iddia etti.

İnsan Hakları İzleme örgütü (HRW), Suudi Arabistan’ın Yemen’deki hava saldırıları sırasında, dünyadaki birçok ülkede yasak olan misket bombasını kullandığını açıklamıştı.

HRW, ABD’nin tedarik ettiğini belirttiği bu bombaların Yemen’de en az iki kere kullanıldığına dair kanıtlar olduğunu bildirdi.

Misket bombaları atıldığında geniş bir alana küçük bombalar saçıyor. Bu küçük bombalardan patlamamış olanları toprağa gömülüp mayına benzer şekilde sonradan patlayabiliyor. Bu bombaların yasaklanmasıyla ilgili anlaşmaya 116 ülke imza atmış durumda. ABD ve Suudi Arabistan bu ülkeler arasında değil.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.