Cabir Ensari: Irak hükümetinin güçlendirilmesi zaruri

  • 07 Şubat 2017
  • 1.114 kez görüntülendi.
Cabir Ensari: Irak hükümetinin güçlendirilmesi zaruri

İran dışişleri bakanının Arap ve Afrika işlerinden sorumlu yardımcısı Hüseyin Cabir Ensari, Irak merkezi hükümetinin güçlendirilmesi ile Irak’ın toprak bütünlüğü ve birliğinin korunmasının zaruri olduğunu bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Hüseyin Cabir Ensari, BM genel sekreterinin Irak işleri özel temsilcisi Yan Kubiş’le görüşmesinde, terörizmi, Irak, bölge ve dünya için   büyük bir sorun olarak nitelerken, Irak halkı ile çeşitli siyasi hareketlerin  terörizmin tehdidi konusunda ortak  anlayış içinde olduklarına temasla, Irak halkının çeşitli kesimlerinin terör örgütü IŞİD’e karşı tedrici olarak bir birliktelik  sağladıklarını söyledi.

Caberi Ensari, ayrıca bölgede bazı  son gelişmelere işaretle, bölgenin iktisadi, güvenlik, siyasi buhranlarının çözümünün  bütün  tarafların ortak işbirliğiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Görüşmede BM yetkilisi de,  Irak’ta son gelişmelere temasla, terörizm ile mücadelenin bütün Iraklılar için öncelikli  bir konu olduğunu söyledi.

Kubiş, Irak’ta mevcut durumun IŞİD’den sonraki duruma geçiş sürecinde Irak’ın geleceği için bütün Iraklı tarafların ortak işbirliğini gerektirdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.