Caferi: Erbain Merasimi ABD’nin Biat İsteğine Gereken Cevabı Veriyor

  • 01 Kasım 2017
  • 1.298 kez görüntülendi.
Caferi: Erbain Merasimi ABD’nin Biat İsteğine Gereken Cevabı Veriyor

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı, bu gün Tahran’da düzenlenen Terörsüz Bir Dünya Toplantısı’nda yaptığı açıklamada; “Biz sulta düzeni karşısında direniş cephesinin merkeziyiz ve başkalarından ziyade bu ilkeye bağlıyız.” ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Caferi; Erbain’in mesajının zulümle mücadele etmek ve zulmü kabul etmemek olduğunu belirterek, ABD’nin bugün İran halkından biat almak istediğini, ancak Erbain’in ABD’nin bu isteği için büyük bir “hayır” olduğunu ifade etti.

Komutan Caferi; Aşura’nın verdiği en büyük dersin sulta ve zulmü kabul etmemek olduğunu ifade ederek, düşmanların İslam İnkılabı ve İran halkı için yeni planları olduğunu kaydetti.

Müslüman milletlerin çoğunun zalimler ve ABD’nin kuklaları karşısında yegane mutluluk yolunun mücadele ve direniş olduğu kanaatine vardığına dikkat çeken Devrim Muhafızları Genel Komutanı; bunun için derin iman ve inançtan kaynaklanan güçlü irade ve azme ve toplumun savunma araçlarıyla donatılmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Komutan Caferi sözlerine şöyle devam etti: Biz sulta düzeni karşısında direniş cephesinin merkeziyiz ve başkalarından ziyade bu ilkeye bağlıyız.

Devrim Muhafızları Komutanı, İran halkının füze başta olmak üzere savunma gücünün kıymetini bildiğini ve bunu kendi namusu gibi sahip çıktığını ifade ederek, bugün ABD’nin “Katsa” denen yaptırımları, İran’ın füze gücü bahanesiyle uygulamaya başlamak istediğini belirtti.

İran’ın ABD’nin defalarca yükümlülüklerini ihlal ettiğini gördüğünü hatırlatan Komutan Caferi; ABD’nin yaptırım ve ekonomik baskısı arttıkça, İran halkının savunma ve füze gücünü arttıracağını ve füzelerinin dikkat ve menzilini yükselteceğini belirtti.

Devrim Muhafızları Komutanı sözlerinin devamında; “İran halkı, büyük ve küçük güçlerin komplolarına eylem meydanında baskın yanıtı verecek. İran halkı büyük işlere imza atmaya hazırdır.” ifadelerini kullandı.

Tümgeneral Caferi; hain Suudi Arabistan ve İsrail’in, teröristlerin bir numaralı hamisi olduğunu belirterek, yakında Suriye’de IŞİD’in yok edileceğini vurguladı.

ABD ile müttefiklerinin bölgede uğradıkları art arda hezimetlerine de işaret eden Tümgeneral Caferi; Lübnan Hizbullah Hareketi İsrail’i küçük düşürerek, onların işgalciliğini durdurup 33 gün zarfında bölgenin en büyük ordusunu yenmedi mi? Mazlum Filistin halkı İran’ın desteğiyle İsrail’i yenilgiye uğratmadı mı? El Kaide ile IŞİD bölgede hezimete uğramadı mı? Suudi ordusunun Yemen halkının karşısında aciz kaldığını görmüyor musunuz? Bölgenin Müslüman halkına karşı aldığınız bunca yenilgiden ne zaman ders çıkaracaksınız? şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.