Caferi: Teröristler Suriye’de Bazı Devletlerin Desteğiyle Tekrar Kimyasal Silahlardan Yararlandı

  • 24 Ağustos 2016
  • 770 kez görüntülendi.
Caferi: Teröristler Suriye’de Bazı Devletlerin Desteğiyle Tekrar Kimyasal Silahlardan Yararlandı

Suriye’nin BM’de Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, teröristlerin Suriye’De batının yakmış olduğu yeşil ışıkla tekrar kimyasal silahlardan yararlandıklarını bildirdi.

Dün Güvenlik Konseyinin bugün düzenlediği oturumda konuşan Caferi,  halı hazırda terör örgütlerinin Suriye’de batılı ülkelerin de desteğiyle kimyasal silah kullanmakta olduklarını bildirdi.

Suriye el-Ahbariye televizyonunun bildirdiğine göre Suriye’de teröristlerin bazılarının BM Güvenlik konseyi üyesi olan batı ülkelerinin de katkı ve desteğiyle Suriye halkına karşı kimyasal madde ve silahlardan yararlandıklarını söyledi.

Bir takım ülkelerin özel hedefler doğrultusunda halen Suriye’de silahlı muhaliflere silah ve maddi yardımlarını sürdürmekte olduklarını belirten Suriye’nin BM’de Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, bir an evvel söz konusu ülkelerin bu insanlık dışı girişe son vermeleri gerektiğini bildirdi.

Son dönemde Suriye’de bir çok cephede büyük yenilgi alan IŞİD terör örgütü elindeki bölgeleri kaybetmemek için kimyasal gazlardan yararlanmıştır. Bu saldırıda 20 kişi hayatını kaybederken bir çok kişi de zehirlenmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.