İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 7. Uluslararası Farabi Festivali’ne Katıldı…

  • 31 Ocak 2015
  • 776 kez görüntülendi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 7. Uluslararası Farabi Festivali’ne Katıldı…

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, katıldığı 7. Uluslararası Farabi Festivali’nde yaptığı konuşmada İranlı cesur diplomatlarla gurur duyulması gerektiğini belirterek, “Ülke içinde bazılarının ülke dışındakıları alkışladıklarını görüyoruz, neden böyle yapıyorsunuz? Sorduğumuz zaman ise, eleştiri iyi bir şeydir, diye yanıt veriyorlar ben de bunlara diyorum ki Allah akıl fikir versin” diye konuştu.

Ruhani, Beşeri ve İslami bilimlerin insanoğluna Tanrı’ya ulaşmanın yolunu gösterdiğini ayrıca daha çok vahdet ve bir birimize daha sıkıya bağlanmak için Allah’ın gösterdiği yolun iyice ve ayrıntılarıyla tanınmasını ve incelenmesi gerektiğini vurguladi.

Cumhurbaşkanı sözlerinin devamında ise İran ve 5+1 Grubu arasında devem eden Nükleer Müzakereleri hatırlatarak, “Biz bugün çok tecrübeli diplomatlara sahibizdir ve nasıl 5+1 Grubu’nun karşısında dik durarak siyasi, hukuki ve teknik konularda müzakere ettiklerine şahidiz ve bu bizim için ve ülke için bir iftihar ve gurur kaynağıdır” dedi.

Hasan Ruhani, ayrıca ülke içinde İran Nükleer Müzakere Heyeti’ne karşı yapılan bazı eleştirilerle ilgili olarak, “şimdi bazıları, neden hızlı yürüdü? Ve neden yavaş yürüdü ve ceketi neden eğriydi? Diye söyleyip duruyor, ama biz bu cesur diplomatlarımızla gurur duymalıyız, ben müzakere heyetinin kaç gün önce ülkeye giriş yaptıktan sonra yeniden bir başka tur görüşmeleri için gitmeleri grektiğini ve bunların kaç gecedir uyumadığını gördüm ve şahit oldum, bunların gecesi ve gündüzü yok, en cesur şekilde sözlerini söylemeye ve karşı tarafa kabullendirmeye çalışıyorlar, bunları kollamak ve alkışlamak çok önemli, evet bu müzakerelerdeki tüm dünya kameraları onun için çekim yapıyor ve bu müzakereler için yoğunlaşmış ve karşı taraftakiler her ne yaparsa yapsınlar, kendi taraflarını alkışlıyor ama bizim tarafta ve ülke içinde biz ne yapıyoruz? Hatta bazen karşı tarafı alkışlıyoruz, sonra biz de neden karşı tarafı alkışlıyorsunuz? diye sorduğumuz zaman, eleştiri yapmak iyi bir şeydir diye yanıt veriyorlar, bende bunlara diyorum ki Allah ne olur bunlara akıl fikir ver” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.