Cenin Halkı Saldırgan Polislerin Sorgulanmasını Ä°stiyor…

  • 05 Aralık 2014
  • 837 kez görüntülendi.
Cenin Halkı Saldırgan Polislerin Sorgulanmasını Ä°stiyor…

GeçtiÄŸimiz günlerde Batı Yaka’nın Cenin vilayetine baÄŸlı Yamun beldesinden Filistinli bir gencin polis tarafından gerçekleÅŸtirilen bir cinayetle öldürülmesini protesto eden kalabalığa çirkince saldıran polisler hakkında hiçbir soruÅŸturma baÅŸlatılmamasına halk tepki gösterdi. Cenin vilayetinin batısında yer alan Yamun beldesinin ahalisi, aralarında kadınların da bulunduÄŸu onlarca insana çirkince saldıran, birçoklarını ÅŸiddetli ÅŸekilde darp eden ve ağır küfürler eden polisler hakkında ÅŸu ana kadar hiçbir soruÅŸturma iÅŸleminin baÅŸlatılmamasının maÄŸdur edilenlere herhangi bir deÄŸer verilmemesi anlamına geldiÄŸini dile getirerek tepki gösterdi. Halk yargı organlarına yaptığı çaÄŸrıda saldırıyı düzenleyen polisler hakkında derhal soruÅŸturma baÅŸlatılmasını istedi.

Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgide, toplu halde ve rastgele tutuklamaların, darp işleminin bölgenin saygın insanlarını ve yaşlıları da hedef alacak şekilde ileri gittiğine dikkat çekildi. Saldırının polis müdürünün gözleri önünde gerçekleştirildiğine dikkat çeken kaynaklar müdürün önüne geçmek yerine takviye güç katarak çizgiyi aşan saldırıların daha da şiddetlenmesine neden olduğunu dile getirdiler.

Saldırıya Fetih hareketinin Yamun’daki teÅŸkilatı da karşı çıktı ve yaptığı açıklamada Mahmud Abbas’a çaÄŸrıda bulunarak saldırıyı düzenleyen polisler hakkında derhal soruÅŸturma baÅŸlatılması talebinde bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.