Nasrallah, Suudiler Mina Faciasında Suçludur!

  • 07 Ekim 2015
  • 837 kez görüntülendi.
Nasrallah, Suudiler Mina Faciasında Suçludur!

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, Suudi rejimi yetkililerinin sorumsuzluk ve kifayetsizliğinin, Mina faciasının vuku bulması ve binlerce hacının ölmesinin asıl sebebi olduğunu bildirdi.
Lübnan el-Ahbar gazetesinin yazdığına göre Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah dün, Muharrem ayı eşiğinde bir grub din alimi ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, Mina’da vuku bulan olayın, Suudilerin insanlık dışı tutum ve davranışlarının bir örneği olduğunu, zira onların kasıtlı olarak hacılara yardımda bulunmadıklarını ve saatlerce onları çok çetin şartlar altında kendi hallerine bıraktıklarını bildirdi.
Suudilerin, petrol fiyatlarını düşürerek direniş eksenine bu cümleden İran, Rusya ve hatta Venezüella’ya darbe vurmak istediklerini belirten Hasan Nasrallah, Suudilerin kendi rezaletlerini ört bas etmeye çalıştıklarını, fakat onların acziyet ve planları ifşa oldukça her şeyi inkara kalkıştıklarını söyledi.
Siyonist İsrail ve Suudi Arabistan’ın Amerika çıkarlarına hizmet ettiklerini ifade eden Nasrullah, “Suudi Arabistan İran-Irak savaşında İran’a karşı savaş harcını karşılamakla birlikte Afganistan, Pakistan ve Irak’taki çatışmaları da parasıyla körüklüyor” diye ekledi.
Hizbullah Genel Sekreteri, “Suudi Arabistan’ın istihbarat teşkilatları 2003 yılından itibaren Irak’taki tekfirci grupları yönetti” diyen Nasrullah, Suudi Arabistan’ın IŞİD ve El Kaide gibi terör örgütlerine destek verdiğini kaydederek, “Bu teröristler gelecekte Suudilerin kendisi için bir tehlike olacaklar, faka şu an kör Suudi Arabistan bu konuya dikkat etmiyor” açıklamasında bulundu.
Riyad Yönetimini Mina’daki facianın asıl sorumlusu olarak nitelendiren Seyyid Hasan Nasrullah, “Suudi Arabistan, yönetim eksikliği, beceriksizliği ve ayrıca geçmişteki hataların ders almamakla Mina’daki faciaya neden oldu” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.