Cenin Kampı ve El-Araka Beldesinde Çatışmalar Yaşandı.

  • 01 Nisan 2015
  • 799 kez görüntülendi.
Cenin Kampı ve El-Araka Beldesinde Çatışmalar Yaşandı.

İşgal güçlerinin bugün (1 Nisan Çarşamba) sabah erken saatlerde yaklaşık 20 askeri araçla Cenin Kampı’na baskın düzenlediği ve Es-Sa’di ailesine ait birkaç evde arama yaptığı, baskın sırasında işgal askerleriyle kamp sakini gençler arasında çatışma yaşandığını ve bir gencin ayağından kurşunla yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal ordusu polis köpekleri eşliğinde El-Cabiriyyat ve Es-Saha bölgelerinde İslami Cihad Hareketi’nin liderliğini yapmakla suçlanarak işgal güçlerince aranan Şeyh Bessam Es-Sa’di’nin kardeşlerinin evlerine baskın düzenledi.

İşgal askerlerinin baskın düzenledikleri evlerde kimlik kontrolü ve arama yaptıkları, ev sahiplerinin kimliklerinin fotoğraflarını çektikleri belirtildi.

Kaynaklar, baskın sırasında kamp sakini gençler ile işgal askerleri arasında çatışma çıktığını, 22 yaşındaki Ahmed Selim En-Nursi isimli gencin ayağından kurşunla yaralandığını ve Şehit Halil Süleyman Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

54 yaşındaki Şeyh Bessam Rağıb Es-Sa’di, İslami Cihad Hareketi lideri olduğu gerekçesiyle yaklaşık bir yıldır işgal güçleri tarafından aranıyor.

Öte yandan, işgal güçlerinin Cenin kenti batısındaki El-Araka beldesine bu sabah erken saatlerde düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle belde sakinleri arasında çatışma yaşandığı ve birçok kişinin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.