Cevad Zarif: Yaptırım uygulayan teröristlerle müzakere etmeyeceğiz

  • 22 Temmuz 2019
  • 985 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Yaptırım uygulayan teröristlerle müzakere etmeyeceğiz

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin yaptığı yaptırımların ekonomik terörizm olduğunu belirterek, teröristlerle müzakere etmeyeceklerini söyledi.

Latin Amerika turu kapsamında Nikaragua’nın başkenti Managua’da bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, burada düzenlenen “Birleşmiş Milletler Şartı ile uluslararası hukukun normlarını savunma” konulu bir toplantıda konuşma yaptı.

ABD’nin yaptırımlarını eleştiren Zarif, “ABD’nin eylemi açık ve net olarak ekonomik bir terörizmdir. Bu konuda hiçbir şüphe yok. Dolayısıyla sadece terör kelimesini arayın yeter.” dedi.

Bakan Zarif, şöyle devam etti:

“Google’un tanımına göre, yasadışı şiddet kullanımı veya korkutma olan terörizm, özellikle siyasi amaçlarla sivillere karşı yapılan bir eylemdir.”

“Yaptırım” teriminin kullanılmasının durudurulması gerektiğini vurgulayan Zarif, ABD’nin şu anda uyguladığı eylemi “terörizm” olarak nitelendirdi.

Zarif, ABD’nin yaptığı yaptırımların ekonomik terörizm olduğunu ifade ederek, teröristlerle müzakere etmeyeceklerini söyledi.

Bağlantısızlar Hareketi Bakanlar Toplantısı’na katılmak üzere Venezuela’nın başkenti Karakas’ta giden Dışişleri Bakanı Zarif, ülkenin Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya gelmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.