Cihangiri: ABD’nin göç karşıtı kararına misliyle karşılık verilir

  • 30 Ocak 2017
  • 1.110 kez görüntülendi.
Cihangiri: ABD’nin göç karşıtı kararına misliyle karşılık verilir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, İran’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın göç karşıtı kararına misliyle karşılık vereceğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri bugün Tahran’da yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin İran vatandaşlarına vize kısıtlaması kararına gösterdiği tepkide, İran hükümetinin dünya genelinde kendi vatandaşlarına sahip çıktığını hatırlatarak, ABD’nin yasa dışı, insanlık dışı ve insan hakları karşıtı girişimine karşı tavır konulacağını vurguladı.

Cihangiri, Trump’ın ölçüsüz girişiminin bir kez daha ABD’lilerin tanımını yaptığı insan haklarını dünya ve uluslararası örgütler nezdinde yeniden ortaya koyduğunu, böylece dünyanın nasıl bir sistemle karşı karşıya olduğunu görebildiğini vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, İranlılar’ın dünyanın en uygar insanları olduğu için terörizme destek vermekle suçlanmalarının mümkün olmadığını kaydetti.

İran’ın, ABD ve bazı bölge ülkelerinin desteğiyle kurulan ve Irak, Suriye, Yemen ve Libya halklarının güvenliğini bozan teröristler karşısında durduğunu ifade eden Cihangiri, onların Afganistan, Pakistan, Suriye ve Irak’ta iktidarı ele geçirmesine izin vermediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.