Çin’den ABD’ye çağrı: İran ve Çin ilişkilerine karşı saygılı ol

  • 07 Kasım 2018
  • 3.387 kez görüntülendi.
Çin’den ABD’ye çağrı: İran ve Çin ilişkilerine karşı saygılı ol

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Pekin’in Beyaz Saray’ın Çin’in İran İslam Cumhuriyeti ile yakın ilişkilerine saygı duymasını istediğini söyledi.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Hua Çuning, Salı günü düzenlediği basın toplantısında, Amerika’nın Çin hükümetinin İran’a yönelik petrol yaptırımından muaf tutmasından önce Çin’in İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerini sürdürme ve koruma konusunda açık ve şeffaf konumunu açıkladığını söyledi.

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü, Amerika’nın İran aleyhinde yaptırımları yeniden geri getirmesinin esef verici olduğunu belirterek, İran ve Çin arasındaki işbirliğinin meşru ve kanuni olduğunu belirterek, Çin hükümetinin İran’la iş yapan firmaların kanuni haklarını ve çıkarlarını sonuna kadar koruyacağı ve savunacağını söyledi.

Bu arada Mısır cumhurbaşkanı Sisi de, Amerika’nın İran’a karşı yaptırımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘istikrarsızlık, bütün herkes üzerinde olumsuz etki yapıyor, istikrarsız olan her ülkenin bu durumu diğerleri için de istikrarsızlığa neden olur’ itirafında bulundu.

Bu arada Avrupa Komisyonu sözcüsü Margaritis Shinas da, dün yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin İran’la varılan nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını belirterek, ”uluslararası atom enerjisi kurumu bu zamana kadar yayınladığı 12 raporda da, İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını teyit etmiştir ve Avrupa Birliği de İran’la imzaladığı nükleer anlaşmaya bağlı kalacaktır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.