D-8 Toplantısında, Uluslararası D-8 Üniversitesi Kurulması İçin Anlaşmaya Varıldı…

  • 29 Ocak 2015
  • 899 kez görüntülendi.
D-8 Toplantısında, Uluslararası D-8 Üniversitesi Kurulması İçin Anlaşmaya Varıldı…

İran’da yapılan D-8 sanayi bakanları toplantısında İran Azad Üniversitesi ile Uluslararası D-8 Üniversitesi kurulması için mutabakat imzalandı .

Toplantının ardından D-8 Genel Sekreteri Seyyid Ali Muhammed Musevi ve İran Azad Üniversitesi (Uzaktan eğitim sistemli bir üniversite) Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Seyyid Cevad Engeci arasında “Uluslararası D-8 Üniversitesi” kurulmasına yönelik mutabakat anlaşması imzalandı.

Musevi imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, “D-8 ülkelerini oluşturan Türkiye, İran, Mısır, Bangladeş, Pakistan, Endonezya, Malezya ve Nijerya’nın toplam nüfusları, dünyadaki Müslüman nüfusunun yüzde 60’ını ve tüm dünya nüfusunun yüzde 13’ünü oluşturuyor. 1 milyardan fazla nüfusa sahip olan D-8 ülkeleri topluluğu arasındaki ticaret hacmi, 2013 yılında 150 milyar dolardan fazlaydı. Varılan anlaşmalar neticesinde bu rakamı 2018 yılına kadar 500 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Kurulacak ortak üniversite de bu bağlamda D-8 ülkeleri arasındaki işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacak” dedi.

İran Azad Üniversitesi’nin ülke genelinde bulunan 420 şubesinde bir milyon 700 bin öğrencisi bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.