Devrim Muhafızları: “ABD İHA’sının düşürülmesi, Amerika’ya net bir mesajdır.”

  • 20 Haziran 2019
  • 885 kez görüntülendi.
Devrim Muhafızları: “ABD İHA’sının düşürülmesi, Amerika’ya net bir mesajdır.”

ABD ve İran arasında bir süredir yükselerek devam eden gerilim, sabah saatlerinde ABD’ye ait bir İHA’nın İran tarafından düşürülmesi ile tekrardan ivme kazandı. İran yaptığı açıklamada, ”İHA’nın düşürülmesi, ABD’ye net bir mesajdır.” dedi.

ABD insansız casus uçağının düşürülmesine ilişkin atıfta bulunan Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami, “Sınırlar bizim kırmızı çizgimizdir. Sınırlarımıza saldıran her düşmana karşılık verilecek ve yok edilecektir” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami, Kürdistan Eyaleti 5400 Şehit Ulusal Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Amerikan İHA’sının düşürülmesine işaret ederek, “Bugün sabah saatlerinde Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri tarafından, sınırlarımızı geçerek milli güvenliğimizi tehdit eden bir düşman casus uçağı düşürülmüştür. Bu İran milletinin düşmanlara karşılık verme yöntemidir” dedi.

ABD’YE NET BİR MESAJDIR

Selami, Amerika’nın casus uçağını düşürmenin aşikar, açık, kesin ve hızlı bir mesaj içermekte olduğunu belirterek, “İran İslam Cumhuriyeti sınırlarının savunucuları bu topraklara yabancılar tarafından yapılan her türlü taciz karşısında kararlı olacaklardır. Sınırlar bizim kırmızı çizgimizdir. Sınırlarımıza saldıran her düşman karşılık görecek ve yok edilecektir. Düşmanların tek yolu İran’ın toprak bütünlüğüne ve milli menfaatlerine saygı göstermesidir” ifadelerini kullandı.

İran Devrim Muhafızları’ndan yapılan açıklamada ise, “ABD İHA’sının düşürülmesi, Amerika’ya net bir mesajdır.” ifadelerini kullandı.Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami, “Herhangi bir ülke ile savaşmak niyetimiz yok ancak savaşa hazırız.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.