Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri dünya medyasında büyük yankı yaptı

  • 01 Haziran 2019
  • 827 kez görüntülendi.
Dünya Kudüs Günü yürüyüşleri dünya medyasında büyük yankı yaptı

İran halkının milyonluk kitleler halinde ve görkemli bir şekilde dün Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerine katılmaları dünya medyasında büyük yankı yaptı.

Reuters ve AP ajansı İran halkının  Filistin milletinin terör rejimi İsrail ile mücadelesine destek vermek için ve aynı zamanda ABD-İsrail planı olan ‘Yüzyılın Anlaşması’nı kınamak için  görkemli bir şekilde merasimlere ve yürüyüşlere katıldıklarını bildirdiler.

Euronews kanalı da,  Dünya Kudüs Günü’nün görkemli bir şekilde düzenlenmesine dikkat çekerek, İranlıların Filistinlilere desteklerini gür bir şekilde gösterdiklerini ve aynı zamanda Trump’ın Batı Asya (ortadoğu) ile ilgili siyasetlerine karşı olduklarını milyonluk kitleler halinde katılarak gösterdiklerini bildirdi.

Rusya Sputnik ajansı da, İran halkının Dünya Kudüs Günü merasimlerine kadını erkeği, yaşlısı ve çocuğuyla katıldığını belirterek, İranlıların bu yürüyüşlerde Amerika’nın ‘Yüzyılın Anlaşması’nı ve de Bahreyn’de terör rejimi İsrail lehine yapılması kararlaştırılan konferansı kınadıklarını bildirirken, İranlıların Filistin’in kurtuluşunun tek yolunun ‘direniş ve mücadele’ olduğunu haykırdıklarını bildirdi.

Rusya el’Yovm haber kanalı da, İran cumhurbaşkanı ve dışişleri bakanının konuşmasına atıfta bulunarak, ”Amerika’nın  Kudüs ve Filistin aleyhindeki şom tuzakları asla gerçekleşmeyecek ve Yüzyılın Anlaşması komplosu da yenilgiye uğrayacak’ dedi.

Arap medyası da, İran’daki Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerine temas ederek, ”merasimlere İran halkının milyonluk kitleler halinde ve İranlı yetkililerin de en üst düzeyde katıldıklarını belirterek, İranlıların yürüyüşlerinde attıkları sloganlarda Amerika ve ırkçı İsrail ile onların bölgedeki işbirlikçilerini kınadıklarını bildirdiler.

Lübnan 24 kanalı,  Türkiye basınından Yeni Şafak gazetesi, Suriye SANA haber ajansı, Irak’ın es’Sumeriye ve Lübnan’ın El’Meyadin gibi kanalları da İran’daki milyonluk gösteriden övgüyle sözettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.