Dünya Sağlık Örgütü: ‘Henüz Etkili Bir Corona Virüsü İlacı Bulunmadı’

  • 06 Şubat 2020
  • 8.546 kez görüntülendi.
Dünya Sağlık Örgütü: ‘Henüz Etkili Bir Corona Virüsü İlacı Bulunmadı’

Dünya Sağlık Örgütü yeni Corona virüsüne karşı etkili bir ilaç bulunduğu şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Çin basını Zhejiang Universitesi araştırmacılarının virüse karşı etkili bir ilaç buldukları haberlerine yer vermiş, İngiliz Sky News de aşı geliştirilmesinde önemli bir dönemecin aşıldığını duyurmuştu. Ancak Dünya Sağlık Örgütü virüse karşı bilinen etkin bir ilacın henüz olmadığı açıklamasını yaptı.

Bu tür yeni virüslere karşı geliştirilen ilaç ve aşıların test aşaması genellikle yıllar alıyor.

Öte yandan Wuhan Çocuk Hastanesi’nden yapılan açıklamada hamile kadınların yeni Corona virüsü kapmaları halinde virüsün bebeğe de geçiyor olabileceğini sandıklarını bildirdi.

Hastaneden yapılan açıklamada Corona virüsü taşıyan hamile bir kadının bebeğine doğumdan yaklaşık 30 saat sonra test yaptıklarını ve testin pozitif çıktığı belirtildi.

Çinli yetkililerse, 65 kişinin daha yeni Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı böylece ölenlerin sayısının 560 olduğunu bildirdi. Ölümlerin çoğu salgının çıkış noktası olan ve giriş çıkışların önlem olarak kapatıldığı Wuhan kenti ve civarında görüldü.

Çin dışındaki ilk ölümlerse Filipinler ve Hong Kong’da yaşandı. Bu kişilerin yakın zamanda Wuhan’ı ziyaret ettiği belirtildi.

20’den fazla havayolu şirketi Çin’e seyahati durdurdu. Öte yandan Japonya açıklarında demirli bir gemide bulunan 3 bin 700 kişiye iniş izni verilmiyor. Bu kişilerin iki hafta boyunca kıyıyla bağlantısı olmayacak. Yetkililere göre gemide bulunan 10 kişide Corona virüsü görüldü.

Hong Kong’da ise 3 bin 600 yolcusu bulunan bir gemideki üç kişide Corona virüsü çıktı. Bu kişiler de gemide karantina altına alındı.

Aralarında Hyundai, Tesla, Ford, PSA Peugeot Citroen, Nissan ve Honda Motor’un bulunduğu birçok araba firması da Çin’deki fabrikalarını kapatmaya devam ediyor.

Alman spor giyim firması Adidas da Çin’deki önemli sayıda mağazasını kapatacağını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.