Düşmanın Tek Amacı İnkılap Ağacını Devirmektir

  • 09 Ocak 2016
  • 990 kez görüntülendi.
Düşmanın Tek Amacı İnkılap Ağacını Devirmektir

9 Ocak 1978 kıyamı yıl dönümü münasebetiyle bugün Kum kentinden dini alimler, talebeler ve halkın farklı kesimleri Dünya Müslümanları ve Mustazafları Rehberi İmam Ayetullah Hamanei ile görüştüler.

Görüşmede, İmam Ayetullah Hamanei 9 Ocak kıyamının (Kum kıyamı 19 Dey) unutulmaz olduğunu söyleyerek, “(O zamanlar) İslam İnkılabı için zemin hazırdı, lakin bu bir kıvılcımın oluşmasına bağlıydı ve bu kıvılcım da Kum halkı tarafından atıldı. Onlar sorumluluk duyayarak İmamı’ı savunmak amacıyla tam zamamında harekete geçti” dedi.

“Karşımızda büyük bir düşman cephesi vardır. Siyonist Rejim ve Amerika Hükümeti’nden ta IŞİD ve tekfirci örgütlere kadar” ifadesini kullanan İmam Hamaney,  “Onların bütün çabaları sağlam İnkılap ağacını devirmek içindir. Bütün güçlerini bu kalıcılığı yok etmek için toplamışlar. Bizim de bütün azmimiz İnkılabın kalıcılığı için olmalıdır” beyanında bulundu.

İmam Ayetullah Hamanei, yakın zamanda ülke genelinde gerçekleşecek seçimlere işaret ederek, “Şu anki meclisin uluslararası konulara ilişkin tavrı çok iyi ve değerlidir. Bu meclis ile nükleer ve farklı konularda düşmanların kendi sözlerini tekrarlayan meclis arasında çok fark vardır” diye ekledi.

Fransa ve Sovyetler Birliği’nde gerçekleşen devrimler ve sözü edilen devrimlerin yenilgiye uğradığına değinen İnkılap Rehberi, “İran İslam İnkılabı kendi ilke ve ülkülerine dayalı olarak kalıcılığını koruyabilen tek İnkılap’tır” ifadesini kullandı.

İmam Ayetullah Seyyid Ali  Hamanei, 2009 olaylarında ABD’nin hükümet ve İnkılap Karşıtlarına verdiği desteği hatırlatarak, “Amerika, sözü edilen olayları mümkün mertebe destekledi. Lakin halkın tam zamanında harekete geçmesi onların komplolarını boşa çıkardı” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.