Ebu Merzuk: “Yüzyılın Anlaşması”nın Ana Hatları Netleşmeye Başladı

  • 08 Ocak 2018
  • 933 kez görüntülendi.
Ebu Merzuk: “Yüzyılın Anlaşması”nın Ana Hatları Netleşmeye Başladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, ABD’nin Kudüs’ü işgal rejiminin başkenti ilan etmesiyle birlikte “Yüzyılın Anlaşması” denilen planın ana hatlarının belirmeye başladığını söyledi.

Er-Risale Enformasyon Müessesesi’nin düzenlediği ve bir grup seçkin yazar ve entelektüelin katıldığı panelde konuşan Ebu Merzuk, “Yüzyılın Anlaşması”na ve Filistin halkına kurulan komplolara verilecek en güzel cevabın içeriyi düzeltmek ve milli bir program çevresinde birleşmek olduğunu ifade etti.

Uluslararası ilişkilerde uluslararası toplumda yeni bir durumun şekillenmekte olduğunu kaydeden Ebu Merzuk, Amerika’nın tek başına olmadığını belirterek BM Güvenlik Konseyi’nde yaşananları örnek gösterdi.

Ebu Merzuk, Amerika’nın iradesine boyun eğmeyen Çin, Rusya, Hindistan ve benzeri ülkelerin kendilerini göstermeye başladıklarına dikkat çekti.

Hamas lideri, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Berri’nin  Filistin Merkez Konseyi’nin Beyrut’ta toplanması önerisini reddettiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.