Efhem: Nükleer görüşmeciler İran’ın haklarından zerre kadar dahi vazgeçmeyecekler

  • 20 Mayıs 2015
  • 771 kez görüntülendi.
Efhem: Nükleer görüşmeciler İran’ın haklarından zerre kadar dahi vazgeçmeyecekler

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İranlı nükleer görüşmecilerin İran’ın haklarından zerre kadar vazgeçmeyeceklerini bildirdi.

İrib muhabirinin bildirdiğine göre bugün yerli ve yabancı basın mensuplarının katılmasıyla düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem, görüşmeler mevzuu ve anlaşma taslağının hazırlanma çalışmalarının devam ettiğini ve İran görüşme heyetinin görüşmelerin yeni turuna katılmak için bugün  Viyana gittiğini söyledi.

Amerikan yetkililerinin tutumu ve onların aşırı taleplerine de değinen Efhem, Amerikalıların tüm  görüşmeler boyunca hep aynı tavırlarının sürdürdüklerini, fakat İran görüşme heyetinin kendi mantıklı ve makul tutumundan taviz vermediğini belirtti.

Nihai anlaşma metninin yazılım işleminin henüz tamamlanmadığını belirten İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, parantez içinde veya parantez dışında tüm konuların görüşülmekte olduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem ayrıca, Yemen’deki durumun insanlık faciası olduğunu da vurgulayarak, Yemen krizinin diplomatik yollarla çözümlenmesi teklifinin ilk kez İran tarafından gündeme getirtildiğini, zira Yemen krizinin savaşla sonuçlanamayacağını bildirdi.

Efhem ayrıca İran “Necat” gemisinin mazlum Yemen halkına acil insani yardımlar taşıdığını ve bu konuda ilgili uluslar arası kuruluşlarla gerekli organizenin sağlandığını, bu bakımdan bu gemiye yönelik her hangi bir girişimin tüm uluslar arası kurum ve kuruluşlar ve dünya kamu oyunun tepkisini çekeceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.