EKO ve BM arasında işbirliği bildirisi genel kurulda onaylandı

  • 23 Kasım 2016
  • 939 kez görüntülendi.
EKO ve BM arasında işbirliği bildirisi genel kurulda onaylandı

BM ile Bölgesel İktisadi İşbirliği Kurumu (EKO) arasında işbirliği bildirisi, BM 71. genel kurul oturumunda oyçokluğuyla kabul edildi.

Sözkonusu işbirliği bildirisi iki ay yapılan müzakereler ve incelemeler ardından dün  genel kurul oturumunda kabul edildi.

İRNA’nın haberine göre, İran’ın BM temsilciliği yardımcısı Gulam Hüseyin Dehkani,  dönem başkanlığını İran’ın yaptığı EKO’nun Asya’nın batısı, Orta Asya, Kafkasya bölgelerinden 10 üyesiyle, Avrupa’yı Çin ve Rusya ile Fars Körfezine bağladığını söyledi.

Dehkani, EKO’nun bölgede  üye ülkelerin kalkınması  misyonu olduğunu belirterek, diğer taraftan da uluslararası  düzeyde, bölgede  uluslararası toplum ve kuruluşların programlarını uyguladığını söyledi.

Dehkani,  BM ve EKO arasında işbirliğini çift yönlü olarak nitelerken, EKO’nun BM ile işbirliğini güçlendirmek suretiyle,  uluslararası bir kuruluş olan BM’lerin potansiyel ve kaynaklarından yararlanabileceğini  söyledi.

İran, Türkiye, Pakistan, Afganistan, Azerbaycan Cumhuriyeti, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan EKO üyesidirler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.