El-Ahrar Hareketi Rafah’ta İntifadaya Destek Yürüyüşü Düzenledi

  • 29 Ocak 2018
  • 939 kez görüntülendi.
El-Ahrar Hareketi Rafah’ta İntifadaya Destek Yürüyüşü Düzenledi

Filistin’de faaliyet gösteren El-Ahrar Hareketi, bugün (29 Ocak Pazartesi) Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah vilayetinde Amerika’nın diktelerini reddetmek, intifadayı desteklemek ve Gazze’ye yönelik yaptırımları protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Hareket liderlerinden Nidal Mikdad, yürüyüşe katılanlara yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi’nde özellikle sağlık alanında gerçek bir felaket yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Bazı hastanelerde yakıtın tamamen tükendiğini bildiren Mikdad, bu durumdan Gazze Şeridi’nin sıkıntılarını görmezden gelen Rami El-Hamdallah hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

Mikdad, “El-Hamdallah hükümeti ve hükümetin arkasında duran Filistin Yönetimi Başkanı Abbas, Gazze halkının çektiği acılardan zevk alıyorlar” dedi.

Rami El-Hamdallah’ın Gazze Şeridi’ne milyonlar harcadıkları iddiasının asılsız olduğunu ve kamuoyunu aldatmayı hedeflediğini belirten Mikdad, Filistin halkının bu tür yalanlarla kandırılamayacağını ifade etti.

El-Ahrar Hareketi lideri, Filistin davasının tasfiye girişimiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yüzyılın Anlaşması”nın Filistin davasını tehdit eden en büyük tehlike olduğuna dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.